Hårstylingprodukter

Bra stylingprodukter är a och o när du vill skapa en snygg frisyr som dessutom håller länge. Vilka produkter du behöver varierar dock beroende på vilken effekt du vill uppnå.

Hårspray

Hårspray används framför allt för att göra frisyren hållbar. Produkten innehåller ämnen som, när de torkar, bildar en hinna över håret och håller det på plats. Hårspray är framför allt effektivt när man vill förhindra statisk elektricitet och släta ut lockigt hår. Den skyddar också frisyren mot fukt – alltså ett bra val om du ska vistas i fuktiga miljöer.

Mousse

Är det framförallt viktigt att skänka frisyren volym och någorlunda god stadga ska du välja hårmousse. Undvik mousseprodukter som innehåller alkohol om du har torrt hår.

Hårgelé

Hårgelé är det bästa valet för dig som har kort frisyr. Det ger riktigt bra stadga och gör det lätt att forma håret.

Vax

Vax är användbart på korta frisyrer men kan också ge längre frisyrer en glansig ”wet look”. Vaxet ger bra stadga och finns för alla hårtyper. Det har bäst effekt när det appliceras i torrt hår.

Förbered stylingen

De flesta hårstylingprodukter får bäst resultat när de appliceras på rent hår. Det gör att det är viktigt att ha ett bra schampo hemma. När man schamponerar håret sköljer man bort hårets naturliga oljor och därför är de flesta schampon något uttorkande. När du letar efter ett schampo bör du alltså titta på mildare produkter om du behöver tvätta håret ofta. Det finns också flera olika alternativ beroende på vilken hårtyp du har. Om du har fett hår behöver du ett schampo som är milt och samtidigt rengör på djupet, medan du som har torrt hår behöver en mild produkt som inte lakar ur håret på fett.Lämna en kommentar