Bärbar eller stationär dator?

En fråga som lätt uppstår i samband med att man ska köpa en ny dator brukar vara om man ska köpa en stationär dator eller en bärbar. Självklart är det väldigt individuellt beroende på vad man föredrar men det finns några saker som man kan ha i bakhuvudet för att göra valet lite enklare.

En stationär dator har den stora fördelen att man får betydligt mer prestanda för pengarna jämfört med en bärbar. Vet man med sig att man kommer att spela krävande spel osv så rekommenderas det att köpa en stationär dator.

Nackdelen å andra sidan är att den är otymplig och svår att flytta på. För några år sedan var det betydligt vanligare att man hade datorn på en fast plats i hemmet, idag flyttar man oftast runt den, kanske behöver man ett recept eller vill lyssna på musik i köket? Eller så gör man läxorna i soffan.

Priset är något som alltid brukar vara en central del i ett köp, och speciellt när man ska köpa en dator. Dock så bör man läsa på lite om vad andra tycker om datorn innan man slår till. Oftast brukar billigt innebära en aningen sämre kvalité och det i sin tur kan gör att man får mer problem än om man köpt en dator som var lite dyrare.Lämna en kommentar